22 Şubat 2011 Salı

Maceracı - Sakarya (fragman)




Maceracı bu hafta Sakarya'da...Maceracı yeni bölümüyle 25 şubat cuma günü 22:30'da Samanyolu'nda..

Maceracı - Samsun İzle




Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı, bu hafta Samsun’u ziyaret ediyor. Tarihimizde oldukça önemli bir yere sahip olan bu kenti karış karış gezen Maceracı ve ekibi, oldukça renkli görüntüleri ekrana getiriyor.

Samsun’a gider gitmez, şehrin sıcakkanlı insanlarıyla karşılaşan Murat Yeni, kendini kuzu çevirme sofrasında buluyor. Bilinenin aksine açık alanda değil de evde yapılan çevirmenin tadına doyamayan Yeni, Samsun caddelerinde yürüyüşe çıkıyor. Yolda yürürken etrafını saran Samsunlularla samimi sohbetler gerçekleştiren Maceracı, şehirde çok ilginç buluşlarıyla ünlü bir mucidin yaşadığını öğreniyor.

Hiç vakit kaybetmeden yola düşen Yeni ve ekibi, yürüyerek telefon şarj edebilen bir şarj aleti icat eden mucitle görüşüyor. Buluşların hikayesini merak eden Maceracı’da, oldukça sıra dışı bir sohbet gerçekleştiriliyor. İlginç buluşları dikkatle inceleyen Murat Yeni, birbirinden farklı onlarca icadı ekrana getiriyor.

Samsun’da dost ve arkadaşları bir araya getiren Eyfene Gecesi’ne katılan Maceracı ve ekibi, ilginç kareleri izleyicilerle paylaşıyor. Görev dağılımının adil bir şekilde yapıldığı eğlencede orta yaşlılar saz çalıp türkü söylerken, gençler de oyunlarıyla onlara eşlik ediyorlar.

Geleneklerine son derece bağlı olan Samsun halkından hikayeler dinleyen Murat Yeni, bir düğün seremonisini ekrana getiriyor. Samsun’un ünlü Çetinkaya Köprüsü’ne giden Yeni ve ekibi, bir gelin alayı ile karşılaşıyor. Köprüden taş atma törenini izleyen Maceracı, Köprüden Geçti Gelin türküsünün hikayesini de izleyicilerle paylaşıyor.

15 Şubat 2011 Salı

Maceracı - Samsun (fragman)




Maceracı - Gaziantep İzle




Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı’nın yolu, bu hafta Gaziantep’e düşüyor. Dünyanın hayran olduğu ünlü Gaziantep baklavalarının nasıl yapıldığını adım adım izleyen Murat Yeni, baklavaların hangi aşamalardan geçtiğini ekrana getiriyor. Birbirinden lezzetli muhteşem tatlılardan yiyen program ekibinin tadı damağında kalıyor.

Gaziantep’in tarih kokan sokaklarında dolaşırken rastladığı teyzelerle sohbet eden Murat Yeni, onların ısrarlarına dayanamayarak sofralarına konuk oluyor. Gerçekleşen keyifli sohbet sırasında yapılan yöresel yemeklerin hazırlanmasına yardımcı olan Maceracı, bu sefer bir hayli yoruluyor.

Şehirdeki gezisine kaldığı yerden devam eden Maceracı, Gaziantep’li Çoban ailesinin evinden yayın yapıyor. Oldukça neşeli görünen Çoban ailesi ile bir hayli eğlenceli vakit geçiren Murat Yeni, aile fertlerinin kendisi için söylediği türküyü dinlerken bir hayli duygulanıyor.

Gaziantep’in olmazsa olmazı çiğ köftenin yapıldığı bir meşk gecesine katılan Maceracı ve ekibi, sazlı sözlü eğlenceden çok özel görüntüleri izleyicilerle paylaşıyor. Gaziantep macerasının son bölümünde ise, bakıcılar çarşısını gezen Murat Yeni, hayranlığını gizleyemiyor. Sanatın en üst seviyeye çıktığı çarşıda bakır ustalarıyla sohbet eden Yeni, ürünlerin nasıl işlendiğini ve ortaya çıkan muhteşem görüntüyü hayranlıkla izliyor.

8 Şubat 2011 Salı

Maceracı - Gaziantep (fragman)




Maceracı bu hafta lezzet diyarı Gaziantep'te...Maceracı 11 Şubat Cuma günü 22:30 Samanyolu'nda..

5 Şubat 2011 Cumartesi

Maceracı - Bolu İzle




Maceracı bu hafta Bolu'dan sesleniyor...

Maceracı - Bolu (fragman)




Maceracı bu hafta Bolu'dan sesleniyor. Maceracı yarın akşam 21:50'de Samanyolu TV'de...

Maceracı - Mersin İzle




Maceracı, bu hafta Akdeniz’in doğal güzellikleri ile hayranlık uyandıran Mersin şehrini ziyaret ediyor. Şöhreti ülke dışına taşan Silifke yoğurduyla ilgili türkünün hikayesini merak eden programcılar, bu haftayı da yollarda geçiriyor. Türkü ile özdeşleşen bu ilginç oyunu öğrenmeye çalışan Murat Yeni’nin hayli komik görüntüleri, Maceracı’yla ekrana geliyor.

Yöresel yemekleri ile ünlü Silifke’nin özel tatlarını tanıtan Murat Yeni, Batırık yemeğini bizzat kendisi yapıyor. Narenciye yarışmasına da konuk olan Maceracı, en güzel narenciyeleri sizler için görüntülüyor.

Ayrıca Tarsus’ta özel olarak yetiştirilen Çatal Burun köpeklerinin farklı özelliklerine tanık olan Murat Yeni, bu hayvanların üstün koku alma yeteneklerinden bahsediyor. Özel olarak yetiştirilen ve narkotikte kullanılan bu köpekler hakkında birçok ilginç ayrıntı, Maceracı’da ekrana geliyor.

Adı hiç duyulmamış bir tatlıyı Mersin’de keşfeden Murat Yeni, Kerebiç tatlısını Türkiye’ye tanıtıyor. İrmikten yapılan ceviz ve Antep fıstığıyla dolu bu eşsiz tatlının muhteşem görüntüsü bile program ekibinin aklını başından almaya yetiyor. Hem göze hem damağa hitap eden Kerebiç’in yapılış öyküsü, Maceracı’da ekrana geliyor.

Mersin’e gitmişken Cezerye imalathanesini de gezen Murat Yeni, havucun nasıl cezeryeye dönüştüğünü saniye saniye izliyor. Son zamanlarda vazgeçilemeyen tatlardan biri olan Tantuni yemeğinin tarihçesi ve nasıl yapıldığı bu hafta Maceracı’da anlatılıyor.

Maceracı - Mersin (fragman)





Maceracı bu hafta narenciye şehri Mersin'de...