27 Mart 2011 Pazar

Maceracı - Balıkesir İzle




Türkiye'nin güzelliklerini her hafta ekrana taşıyan Maceracı'nın yolu bu hafta Balıkesir'e düşüyor.
Murat Yeni ve ekibi, doğal güzelliklerine hayran oldukları Balıkesir'de maceralarına bir yenisini daha ekliyor.

Balıkesir'le özdeşleşen, dünyaca ünlü yörük halılarını tanıtan Maceracı, halıların birçok özelliğini izleyicilerle paylaşıyor. Yörük halılarının üzerindeki motiflerin anlamlarını açıklayan Murat Yeni, Türkiye'ye gelen ünlü isimlerin de bu halılardan satın aldıklarını öğreniyor.

Yerel bir eğlence olan Barana gecesine katılan Maceracı ve ekibi, gençlerle birlikte doyasıya eğleniyor.
Birbirinden eğlenceli seyirlik oyunların yer aldığı geceden çok özel görüntülerin yer aldığı Maceracı, Samanyolu'nda...

Maceracı - Balıkesir (fragman)





24 Mart 2011 Perşembe

Kutlu Doğum Video - Klip Yarışması (2011)


Bir sene daha geçti ve o mübarek zaman dilimi olan Kutlu Doğum mevsimi heyecan ve bereketiyle geldi. Bu vesileyle Samanyolu Fanları'nın geleneksel Kutlu Doğum yarışmaları da başlamış oldu. "2011 Yılı Kutlu Doğum Video - Klip Yarışması" için çalışmalarınızı bekliyoruz. Çalışmalarınızı en geç 15 Nisan 2011 tarihine kadar başlık sahibine özel mesaj ile gönderebilirsiniz. Bu başlıkta veya forumun herhangi bir yerinde yayınlanan eserler yarışmaya alınmayacaktır, bu yüzden çalışmalarınızı teşhir etmeyin. Kliplerin süresi en az 2, en çok 5 dakika olarak belirlenmiştir. Dereceye girenlere kitap hediye edilecektir. Çalışmaların bir köşesinde "www.samanyolufanlari.com" ifadesi mutlaka yer alacaktır. Sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kutlu Doğum İmza Yarışması (2011)


Bir sene daha geçti ve o mübarek zaman dilimi olan Kutlu Doğum mevsimi heyecan ve bereketiyle geldi. Bu vesileyle Samanyolu Fanları'nın geleneksel Kutlu Doğum yarışmaları da başlamış oldu. "2011 Yılı Kutlu Doğum İmza Yarışması" için çalışmalarınızı bekliyoruz. Çalışmalarınızı en geç 15 Nisan 2011 tarihine kadar başlık sahibine özel mesaj ile gönderebilirsiniz. Bu başlıkta veya forumun herhangi bir yerinde yayınlanan eserler yarışmaya alınmayacaktır, bu yüzden çalışmalarınızı teşhir etmeyin. Dereceye girenlere kitap hediye edilecektir. İmza boyutları 480 X 60 olarak belirlenmiştir. Yarışmacılar en fazla iki eserle katılabilirler. Çalışmaların bir köşesinde "www.samanyolufanlari.com" ifadesi mutlaka yer alacaktır. Sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kutlu Doğum Deneme Yarışması (2011)

Bir sene daha geçti ve o mübarek zaman dilimi olan Kutlu Doğum mevsimi heyecan ve bereketiyle geldi. Bu vesileyle Samanyolu Fanları'nın geleneksel Kutlu Doğum yarışmaları da başlamış oldu. "2011 Yılı Kutlu Doğum Deneme Yarışması" için yazılarınızı bekliyoruz. Deneme veya mektup yazabilirsiniz, yazılarınızı en geç 15 Nisan 2011 tarihine kadar başlık sahibine özel mesaj ile gönderebilirsiniz. Bu başlıkta veya forumun herhangi bir yerinde yayınlanan yazılar yarışmaya alınmayacaktır, bu yüzden yazılarınızı teşhir etmeyin. Eserlerde "www.samanyolufanlari.com" ifadesi mutlaka yer alacaktır. Dereceye girenlere kitap hediye edilecektir. Sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kutlu Doğum Şiir Yarışması (2011)

Bir sene daha geçti ve o mübarek zaman dilimi olan Kutlu Doğum mevsimi heyecan ve bereketiyle geldi. Bu vesileyle Samanyolu Fanları'nın geleneksel Kutlu Doğum yarışmaları da başlamış oldu. "2011 Yılı Kutlu Doğum Şiir Yarışması" için şiirlerinizi bekliyoruz. Şiirlerinizi en geç 15 Nisan 2011 tarihine kadar başlık sahibine özel mesaj ile gönderebilirsiniz. Bu başlıkta veya forumun herhangi bir yerinde yayınlanan şiirler yarışmaya alınmayacaktır, bu yüzden şiirlerinizi teşhir etmeyin. Dereceye girenlere kitap hediye edilecektir. Eserlerde "www.samanyolufanlari.com" ifadesi mutlaka yer alacaktır. Sorularınızı bu başlıkta sorabilirsiniz. Kolay gelsin.



19 Mart 2011 Cumartesi

Maceracı - Kocaeli İzle




Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı, bu haftaki macerasına İzmit’te devam ediyor. İzmit’in doğa güzelliklerini eğlenceli görüntülerle ekrana taşıyan Murat Yeni ve ekibi, maceralarına bir yenisini daha ekliyor.

Kartepe’ye doğru yola çıkan Maceracı, karlarla örtülü muhteşem manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. Turistlerin uğrak yeri olan Kartepe’de karla yapılabilecek bütün aktivitelere katılan Murat Yeni, kar üzerinde horon oynayan gençleri izledikten sonra atv’ye binip oradan ayrılıyor.

Maceracı - Kocaeli (fragman)




Maceracı'nın yolu bu hafta Kocaeli'ne düşüyor, Kocaeli'de görülmeye, bilinmeye dair ne varsa sizler için Samanyolu TV ekranlarına geliyor... Kocaeli'nin yerel lezzetlerinden doğal güzelliklerine kadar her türden zenginliği Murat Yeni'nin keyifli sunumuyla Samanyolu TV'de sizlerle...

Maceracı - Ordu İzle




Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı, bu haftaki macerasına Ordu’da devam ediyor. Eşsiz doğa güzelliklerini eğlenceli görüntülerle ekrana taşıyan Murat Yeni ve ekibi, maceralarına bir yenisini daha ekliyor.

Yeşilin maviyle buluştuğu Ordu’da kendini gezmekten alıkoyamayan Maceracı, ilk olarak birbirinden değişik balık yemeklerinin yapıldığı bir restorana gidiyor. Kendine sunulan çeşit çeşit balık yemekleri karşısında oldukça şaşıran Murat Yeni, kentin geleneksel tatlarını ekrana getiriyor.

Şehirdeki turuna ara vermeden devam eden Maceracı ve ekibi, Karadeniz halkının sıcak ilgisiyle karşılaşıyor. Ünyelilerin düzenledikleri yöresel bir eğlenceye davet edilen Murat Yeni, daha önce oynamadığı oyunlara ayak uydurmaya çalışıyor, Ordulu gençlerle röportaj yapıyor.

Maceracı’nın bu haftaki son durağı ise; şöhreti Ordu’yu aşan, Uzun Saçlı lakabıyla tanınan Nusret Doğan’ın mekanı oluyor. Burada, fındık kabuklarının külünden nasıl çay demlendiğini ekrana getiriyor.

10 Mart 2011 Perşembe

Maceracı - Ordu (fragman)




Maceracı, Ordu bölümüyle 11 Mart Cuma saat 21.45’te Samanyolu’nda…

5 Mart 2011 Cumartesi

Maceracı - Kars İzle




Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı, bu hafta Kars’tan oldukça renkli görüntülerle ekrana geliyor. Türkiye’nin en doğusunda bulunan, tarihte Anadolu’nun ilk giriş kapısı olarak yer alan Kars’ı ziyaret eden Murat Yeni ve ekibi, maceralarına bir yenisini daha ekliyor.

Kars’ta bembeyaz bir görüntüyle karşılaşan Maceracı, kar keyfini doyasıya yaşıyor. Atların çektiği kızakla dağda bir yolculuğa çıkan Murat Yeni, daha sonra teleferiğe binerek hiçbir yerde göremeyeceğiniz doğal güzellikleri ekranlarınıza getiriyor. 1.5 (bir buçuk) metre kadar buz tutan gölün üzerinde yürüyüşe çıkan Yeni, çevre sakinleriyle neşeli sohbetler gerçekleştiriyor. Macera arayan program ekibi, buz tutan gölde balık avlamaya çalışıyor.

Kars şehrinin sembollerinden olan cirit yarışlarına katılan Maceracı, doğadaki heyecana ortak oluyor. Her sene düzenlenen bu etkinlikte; usta yarışçıların hareketleri göz dolduruyor. Şehri gezmeye başlayan Murat Yeni, peynirleriyle ünlü Kars’ta dükkanları ziyaret ediyor. Onlarca peynir çeşidinin bir arada bulunduğu dükkanlarda taptaze ürünlerin tadına bakan Maceracı, son olarak Sarıkamış şehitliğini ziyaret ederek bu haftaki yolculuğunu tamamlıyor...

Maceracı - Kars (fragman)




Maceracı, Türkiye'yi karış karış gezmeye devam ediyor... Maceracı ve ekibinin yolu Kars'a düşüyor... Maceracı, 4 Mart Cuma 21:45'te Samanyolu TV'de...

Maceracı - Sakarya İzle




Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı’nın yolu, bu hafta Sakarya’ya düşüyor. Maceracı, Sakarya’ya adım atar atmaz şehrin sokaklarında gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. Gezgin bir balıkçıya rastlayan Murat Yeni, vakit kaybetmeden balıkçıyla röportaj yapmaya başlıyor. Kamyonetin üzerine kurduğu akvaryum sistemiyle cadde cadde gezen balıkçı, şehirde canlı alabalık satıyor. Halkın alışkın olduğu bu manzara, Maceracı ekibini hayli şaşırtıyor.

Sakarya’da 15 yıldır bu işi yapan balıkçı ile sohbet eden Maceracı, akvaryumda canlı alabalık satılmasına tanık oluyor. Taze alabalık tüketmenin keyfini yaşayan Sakarya halkı, bu uygulamadan memnun olduklarını dile getiriyor.

Şehirde karış karış gezmeye devam eden Murat Yeni ve ekibi, yol üzerinde yer alan bir restorana uğruyor. Gördükleri karşısında hayranlığını gizleyemeyen Maceracı, restorantta gördüğü yemekleri sırayla saymaya başlıyor. Kabaktan yapılmış onlarca yemek çeşidini gören Murat Yeni, özellikle kabak dondurmasının yapılışını hayranlıkla izliyor.

Geleneksel değerlere programda yer vermeyi ihmal etmeyen Murat Yeni, düzenlenen bir kına gecesine konuk oluyor. Sakarya’da yaşayan Boşnak göçmenlerin kına gecesine konuk olan Maceracı, birbirinden ilginç düğün adetlerine tanık oluyor. Boşnak gençlerinin bir araya gelerek özel bir müzik eşliğinde yaptıkları dansa eşlik eden Murat Yeni, adeta yerinde duramıyor. Misafirlerin ağırlanmasının bile ayrı bir törene dönüştüğü geceden görüntüleri izleyicilerle paylaşan program ekibi, çocuklar gibi eğleniyor.

Maceracı bu haftaki yolculuğunun son durağı olarak, küçük sıradağların çevrelediği, tertemiz havasıyla insana enerji veren Geyve’ye gidiyor. Murat Yeni, gördüğü ferah manzara ve tertemiz havanın etkisiyle sağlıklı yaşamın sırrının ne olduğunu açıklamaya başlıyor. Küçük bir kasaba olan Geyve’nin sıcakkanlı halkıyla keyifli sohbetler gerçekleştiren Murat Yeni, etrafı keşfe çıkıyor.

Bütün bir gün Geyve’yi gezen Maceracı ve ekibi, bir eğlence gecesine konuk oluyor. Birbirinden güzel türküler eşliğinde halay çeken halkın nasıl eğlendiğine tanık olan program ekibi, oldukça renkli görüntüleri izleyicilerle paylaşıyor.