20 Mayıs 2011 Cuma

Beni, gördüklerim olgunlaştırdı..

Resim

Beni, gördüklerim olgunlaştırdı



On yıl önce Samanyolu ekranlarından çıkmıştı Anadolu yolculuğuna. Ardından motoruyla dolaştı yurdun köşe bucağını.

Bir dönem TRT ekranlarından izlediğimiz Maceracı, şimdilerde 'yuvam' dediği Samanyolu'nda gezilerine tam yol devam ediyor. Yıllar önce gittiği yerlerdeki değişimlere tanık olan program sunucusu Murat Yeni, aslında esas değişimi kendisi yaşıyor. "Ben eski ben değilim, olgunlaştım." diyen Yeni, bunun sebebini ise bakın nasıl açıklıyor: "Beni yollar ve insanlar olgunlaştırdı. Gördüğüm nur yüzlü Anadolu insanları olgunlaştırdı." Programın altın çağını yaşadığını da söyleyen Yeni, "Akış ve format da zamanla değişti. Eskisi gibi 'vay analarım, vay bacılarım...' yok artık. Karşılarında olgunlaşmış 36 yaşında biri var." Yıllar geçse de Maceracı'ya gerek seyircinin gerekse de Anadolu insanının ilgisi hep diri kaldı. İnsanların 'evladı' gibi gördüğü Yeni, bu durumu sadece 'şaşkınım' kelimesiyle açıklıyor.

Türkiye'nin dört bir yanını karış karış gezen Maceracı'nın yolu bu hafta Erzincan'a düşüyor. Maceralarla dolu Anadolu turunda bu hafta Erzincan, ilginç görüntülerle ekrana geliyor. Yeni, Erzincan'ın yöresel tatlarını test ediyor ve lezzet şölenine şahit oluyor. Ünü Türkiye sınırlarını aşmış meşhur Erzincan tulum peynirinin yapımına tanık olan Murat Yeni, tüm incelikleri sırasıyla öğreniyor. Ardından ziyaret ettiği Kemah ilçesinde doğal tuzun nasıl elde edildiğini ve hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını araştırıyor. Geleneksel eğlencelere katılmayı ihmal etmeyen sunucu dinlediği uzun havalarla hayli duygulanıyor. Bunlarla bitmiyor Erzincan gezisi. Komik görüntülere sahne olan gelin kaynana yarışları, Girlevik Şelalesi'nin muhteşem görüntüleri, bölge halkıyla gerçekleştirilen neşeli sohbetler de programda ekrana gelecek ayrıntılardan bazıları.

Maceracı - Erzincan (fragman)




Maceracı, Erzincan bölümü ile 20 Mayıs Cuma 22:15'te Samanyolu TV'de...

Maceracı - Erzincan (özet)


Türkiye'yi sizler için köşe bucak gezen Maceracı bu hafta Erzincan'da...

Anadolu’nun farklı güzelliklerini ekrana getiren Maceracı, Anadolu’yu keşfetmeye devam ediyor. Her hafta maceralarına bir yenisini ekleyen Murat Yeni, bu hafta Erzincan'da gezmedik yer bırakmıyor. Erzincan’ın yöresel tatlarını deneyen Maceracı, eğlenceli görüntülere sahne olan lezzet şölenini ekrana taşıyor.

Ünü Türkiye sınırlarını aşmış meşhur Erzincan tulum peynirinin yapımına tanık olan Yeni, tüm incelikleri sırasıyla öğreniyor. Ardından ziyaret ettiği Kemah ilçesinde doğal tuzun nasıl elde edildiğini ve hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını araştırıyor. Geleneksel eğlencelere katılmayı ihmal etmeyen Maceracı, dinlediği uzun havalarla hayli duygulanıyor.

Daha fazlasını 20 Mayıs 2011 Cuma günü saat 22.00'da Samanyolu Televizyonunda Maceracı’da izleyebilirsiniz.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Maceracı - Giresun İzle




Her hafta Anadolu’nun farklı güzelliklerini ekrana getiren Maceracı, bu hafta sizleri Karadeniz’in gözbebeği Giresun’a götürüyor. Her hafta maceralarına bir yenisini ekleyen Murat Yeni, bu hafta Giresun'da gezmedik yer bırakmıyor. Yeşil ile mavinin uyumuna hayran kalan Maceracı, kendini Karadeniz’in eşsiz doğasına bırakıyor. İlginç gelenek ve göreneklerin yıllardır yaşatıldığı köyleri ziyaret eden Murat Yeni, şelale yolu denen yerde masal gibi bir kır düğününe rastlıyor. Eğlenceli görüntülere sahne olan düğünde Yeni, Karadeniz insanıyla çok keyifli sohbetler gerçekleştiriyor, neşeli horon oyunlarını ekrana getiriyor. Dünyanın sayılı fındık üreticilerinden olan Giresun’da bin bir çeşit fındık türüyle tanışan Maceracı, adeta gönüllü tanıtım elçisi oluyor. Giresun’un muhteşem lezzetleri, birbirinden eğlenceli görüntüler ve neşeli sohbetler, Maceracı'da ekrana geliyor.

DAHA AYRINTI DAHA AYRINTI!!!

Maceracı - Giresun (fragman)




Dünyanın sayılı fındık üreticilerinden olan Giresun’da bin bir çeşit fındık türüyle tanışan Maceracı, adeta gönüllü tanıtım elçisi oluyor. Giresun’un muhteşem lezzetleri, birbirinden eğlenceli görüntüler ve neşeli sohbetler, 13 Mayıs saat 22.15’te Samanyolu’nda ekrana geliyor.

DAHA FAZLA AYRINTI İÇİN TIKLA!!!

Maceracı - Giresun (özet)


Murat
Yeni, fındık diyarında!

Her hafta Anadolu'nun farklı güzelliklerini ekrana getiren Maceracı, bu hafta izleyicileri Karadeniz'in gözbebeği
Giresun'a götürüyor. Her hafta maceralarına bir yenisini ekleyen Murat Yeni, Giresun'da gezmedik yer bırakmıyor.
Yeşil ile mavinin uyumuna hayran kalan Maceracı, kendini Karadeniz'in eşsiz doğasına bırakıyor.

İlginç gelenek ve göreneklerin yıllardır yaşatıldığı köyleri ziyaret eden Murat Yeni, şelale yolu denen yerde masal
gibi bir kır düğününe rastlıyor. Eğlenceli görüntülere sahne olan düğünde Yeni, Karadeniz insanıyla keyifli sohbetler gerçekleştiriyor, neşeli horon oyunlarını ekrana getiriyor.

Dünyanın sayılı fındık üreticilerinden olan Giresun'da bin bir çeşit fındık türüyle tanışan Maceracı, adeta gönüllü
tanıtım elçisi oluyor. Giresun'un muhteşem lezzetleri, birbirinden eğlenceli görüntüler ve neşeli sohbetler, bu programda...

Maceracı - Hatay İzle



Anadolu’yu keşfetmeye devam eden Maceracı, Anadolu’nun kültürel zenginliklerini ekrana getiriyor. Her hafta maceralarına bir yenisini ekleyen Murat Yeni, bu hafta Hatay'da gitmedik yer bırakmıyor. Köy ziyaretlerinde bulunan Maceracı, tarlada can eriği topluyor. Erik toplarken bir hayli eğlenen Murat Yeni, köylülerle sohbet etmeyi de ihmal etmiyor.

Hatay sokaklarında elinde sandalyesi ve çantasıyla sokak sokak gezen bir berbere rastlayan Yeni, seyyar berberde traş oluyor. Ardından Hatay'ın ünlü manavı Atom Ali'nin yerine giden Maceracı, çeşitli meyveler ve bal karışımından oluşan, enerji veren atom içeceğini hazırlıyor.

Hatay mutfağının görsel bir şöleni andıran muhteşem lezzetleri, birbirinden eğlenceli görüntüler ve neşeli sohbetler, bu akşam saat 22.10’da Samanyolu’nda ekrana geliyor.


DAHA FAZLASI LAZIM BANA DİYORSANIZ TIKLAYIN..

5 Mayıs 2011 Perşembe

Hayatı Yollarda Geçen Adam


Gezen insanlara herkes imrenerek bakar, onların yerinde olmak ister. Ama davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Televizyonun ünlü gezginlerinin aileleri, eşlerini, çocuklarını yeterince görememekten şikâyetçi ama her şeye rağmen memnun olanlar da var. Zaman Gazetesi bu hafta Televizyonların gezginlerini işledi, Murat Yeni nam-ı diğer Maceracı'ya ve ailesine de sordu. İşte röportajın o bölümü...

Kendimi eşimin menajeri gibi hissediyorum

Samanyolu televizyonunda yayınlanan Maceracı programının sunucusu Murat Yeni 6 yıllık evli ve 4 yaşında Şevval isminde bir kızı var. Şevval, Maceracı'yı "Baba, baba..." diye izlerken program bitişinde ağlıyormuş. Eşi Emine Hanım evliliklerinin diğer evliliklerden biraz farklı olacağını daha en başından kabul etmiş. Ama kabul etmekle yaşamanın aynı şey olmadığını fark etmesi uzun sürmemiş. Emine Hanım bu süreci şöyle anlatıyor: Evliliğimizin ilk yıllarında Ankara'da yaşıyorduk. İkimizin de ailesi oradaydı. Murat evden çıkar çıkmaz çantamı hazırlayıp ben de anneme gidiyordum. En çok evde yalnız kalmaktan çekiniyorum. Zamanla yalnızlığımı bir kenara bırakıp onun çektiği sıkıntıları düşündüm. Onun evde olduğu zamanlar günlerimi boşaltıyorum. Artık bütün yoğunlaştığım şey Murat'ın dış görünüşü ve ruh hali. Kendimi onun menajeri gibi hissediyorum.

Evliliklerinin ilk yıllarında eşiyle birlikte seyahat eden Emine Hanım, şimdi gitmek istememesinin nedenini açıklıyor: Bir ekiple gidiyorlar gezilere. Yoğun tempoda çalışıyorlar. Kendisi bile gittiği yerlerin güzelliğini görme imkânı bulamıyor. Gezmeye gitmiyor, çalışıyor sonuçta. Ben çocuk değilim ki beni yanında götürsün...

Maceracı - Hatay (fragman)




Anadolu’yu keşfetmeye devam eden Maceracı, Anadolu’nun kültürel zenginliklerini ekrana getiriyor. Her hafta maceralarına bir yenisini ekleyen Murat Yeni, bu hafta Hatay'da gitmedik yer bırakmıyor. Köy ziyaretlerinde bulunan Maceracı, tarlada can eriği topluyor. Erik toplarken bir hayli eğlenen Murat Yeni, köylülerle sohbet etmeyi de ihmal etmiyor.

Hatay sokaklarında elinde sandalyesi ve çantasıyla sokak sokak gezen bir berbere rastlayan Yeni, seyyar berberde traş oluyor. Ardından Hatay'ın ünlü manavı Atom Ali'nin yerine giden Maceracı, çeşitli meyveler ve bal karışımından oluşan, enerji veren atom içeceğini hazırlıyor.

Hatay mutfağının görsel bir şöleni andıran muhteşem lezzetleri, birbirinden eğlenceli görüntüler ve neşeli sohbetler, 6 Mayıs Cuma saat 22.10’da Samanyolu’nda ekrana geliyor.


DAHA ÇOK AYRINTI DAHA ÇOK BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

Maceracı - Adıyaman İzle




Türkiye'yi köşe bucak gezen Maceracı yerel kültürlerin zenginliklerini sizlerle buluşturmaya devam ediyor... Maceracı
bu hafta güneşin en güzel doğduğu şehir Adıyaman'da. Adıyaman'a dair bilinmesi gereken her şey Maceracı'da sizlerle...


daha fazla ayrıntı için tıklayın...

Maceracı - Adıyaman (fragman)




Türkiye'yi köşe bucak gezen Maceracı yerel kültürlerin zenginliklerini sizlerle buluşturmaya devam ediyor... Mecaracı bu hafta güneşin en güzel doğduğu şehir Adıyaman'da. Adıyaman'a dair bilinmesi gereken her şey Maceracı'da sizlerle...


Maceracı, yeni bölümü ile 29 Nisan Cuma 22:10'da Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...

Maceracı - Adıyaman (özet)


Gittiği her şehirde yeni bir macera ile karşılaşan Murat Yeni, bu hafta Adıyaman'ı köşe bucak geziyor.
Yöresel tatları keşfetmeye meraklı olan Murat Yeni, Mehir yemeği ve Cemile tatlısının yapımına tanık oluyor.
Ocak başına geçen Yeni, farklı lezzetler için kolları sıvıyor.

1800 yıllık tarihi Cendere Köprüsü'nü ziyaret eden Maceracı, Adıyaman yollarında bir köy düğününe rastlıyor.
Düğün alayı ile birlikte halay çeken program ekibi, yaşanan eğlenceli anları izleyiciler ile paylaşıyor. Dünyanın 8.
harikası olan Nemrut Dağı'na çıkan Murat Yeni, karşılaştığı muhteşem manzara karşısında hayranlığını gizleyemiyor.

Nemrut Dağı'nın sunduğu görsel ziyafet, birbirinden eğlenceli görüntüler ve neşeli sohbetler, Maceracı'da!

Maceracı, yeni bölümü ile 29 Nisan Cuma 22:10'da Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...

Maceracı - Bitlis İzle