5 Mart 2011 Cumartesi

Maceracı - Sakarya İzle




Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı’nın yolu, bu hafta Sakarya’ya düşüyor. Maceracı, Sakarya’ya adım atar atmaz şehrin sokaklarında gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. Gezgin bir balıkçıya rastlayan Murat Yeni, vakit kaybetmeden balıkçıyla röportaj yapmaya başlıyor. Kamyonetin üzerine kurduğu akvaryum sistemiyle cadde cadde gezen balıkçı, şehirde canlı alabalık satıyor. Halkın alışkın olduğu bu manzara, Maceracı ekibini hayli şaşırtıyor.

Sakarya’da 15 yıldır bu işi yapan balıkçı ile sohbet eden Maceracı, akvaryumda canlı alabalık satılmasına tanık oluyor. Taze alabalık tüketmenin keyfini yaşayan Sakarya halkı, bu uygulamadan memnun olduklarını dile getiriyor.

Şehirde karış karış gezmeye devam eden Murat Yeni ve ekibi, yol üzerinde yer alan bir restorana uğruyor. Gördükleri karşısında hayranlığını gizleyemeyen Maceracı, restorantta gördüğü yemekleri sırayla saymaya başlıyor. Kabaktan yapılmış onlarca yemek çeşidini gören Murat Yeni, özellikle kabak dondurmasının yapılışını hayranlıkla izliyor.

Geleneksel değerlere programda yer vermeyi ihmal etmeyen Murat Yeni, düzenlenen bir kına gecesine konuk oluyor. Sakarya’da yaşayan Boşnak göçmenlerin kına gecesine konuk olan Maceracı, birbirinden ilginç düğün adetlerine tanık oluyor. Boşnak gençlerinin bir araya gelerek özel bir müzik eşliğinde yaptıkları dansa eşlik eden Murat Yeni, adeta yerinde duramıyor. Misafirlerin ağırlanmasının bile ayrı bir törene dönüştüğü geceden görüntüleri izleyicilerle paylaşan program ekibi, çocuklar gibi eğleniyor.

Maceracı bu haftaki yolculuğunun son durağı olarak, küçük sıradağların çevrelediği, tertemiz havasıyla insana enerji veren Geyve’ye gidiyor. Murat Yeni, gördüğü ferah manzara ve tertemiz havanın etkisiyle sağlıklı yaşamın sırrının ne olduğunu açıklamaya başlıyor. Küçük bir kasaba olan Geyve’nin sıcakkanlı halkıyla keyifli sohbetler gerçekleştiren Murat Yeni, etrafı keşfe çıkıyor.

Bütün bir gün Geyve’yi gezen Maceracı ve ekibi, bir eğlence gecesine konuk oluyor. Birbirinden güzel türküler eşliğinde halay çeken halkın nasıl eğlendiğine tanık olan program ekibi, oldukça renkli görüntüleri izleyicilerle paylaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder