15 Şubat 2011 Salı

Maceracı - Gaziantep İzle




Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı’nın yolu, bu hafta Gaziantep’e düşüyor. Dünyanın hayran olduğu ünlü Gaziantep baklavalarının nasıl yapıldığını adım adım izleyen Murat Yeni, baklavaların hangi aşamalardan geçtiğini ekrana getiriyor. Birbirinden lezzetli muhteşem tatlılardan yiyen program ekibinin tadı damağında kalıyor.

Gaziantep’in tarih kokan sokaklarında dolaşırken rastladığı teyzelerle sohbet eden Murat Yeni, onların ısrarlarına dayanamayarak sofralarına konuk oluyor. Gerçekleşen keyifli sohbet sırasında yapılan yöresel yemeklerin hazırlanmasına yardımcı olan Maceracı, bu sefer bir hayli yoruluyor.

Şehirdeki gezisine kaldığı yerden devam eden Maceracı, Gaziantep’li Çoban ailesinin evinden yayın yapıyor. Oldukça neşeli görünen Çoban ailesi ile bir hayli eğlenceli vakit geçiren Murat Yeni, aile fertlerinin kendisi için söylediği türküyü dinlerken bir hayli duygulanıyor.

Gaziantep’in olmazsa olmazı çiğ köftenin yapıldığı bir meşk gecesine katılan Maceracı ve ekibi, sazlı sözlü eğlenceden çok özel görüntüleri izleyicilerle paylaşıyor. Gaziantep macerasının son bölümünde ise, bakıcılar çarşısını gezen Murat Yeni, hayranlığını gizleyemiyor. Sanatın en üst seviyeye çıktığı çarşıda bakır ustalarıyla sohbet eden Yeni, ürünlerin nasıl işlendiğini ve ortaya çıkan muhteşem görüntüyü hayranlıkla izliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder