5 Şubat 2011 Cumartesi

Maceracı - Mersin İzle




Maceracı, bu hafta Akdeniz’in doğal güzellikleri ile hayranlık uyandıran Mersin şehrini ziyaret ediyor. Şöhreti ülke dışına taşan Silifke yoğurduyla ilgili türkünün hikayesini merak eden programcılar, bu haftayı da yollarda geçiriyor. Türkü ile özdeşleşen bu ilginç oyunu öğrenmeye çalışan Murat Yeni’nin hayli komik görüntüleri, Maceracı’yla ekrana geliyor.

Yöresel yemekleri ile ünlü Silifke’nin özel tatlarını tanıtan Murat Yeni, Batırık yemeğini bizzat kendisi yapıyor. Narenciye yarışmasına da konuk olan Maceracı, en güzel narenciyeleri sizler için görüntülüyor.

Ayrıca Tarsus’ta özel olarak yetiştirilen Çatal Burun köpeklerinin farklı özelliklerine tanık olan Murat Yeni, bu hayvanların üstün koku alma yeteneklerinden bahsediyor. Özel olarak yetiştirilen ve narkotikte kullanılan bu köpekler hakkında birçok ilginç ayrıntı, Maceracı’da ekrana geliyor.

Adı hiç duyulmamış bir tatlıyı Mersin’de keşfeden Murat Yeni, Kerebiç tatlısını Türkiye’ye tanıtıyor. İrmikten yapılan ceviz ve Antep fıstığıyla dolu bu eşsiz tatlının muhteşem görüntüsü bile program ekibinin aklını başından almaya yetiyor. Hem göze hem damağa hitap eden Kerebiç’in yapılış öyküsü, Maceracı’da ekrana geliyor.

Mersin’e gitmişken Cezerye imalathanesini de gezen Murat Yeni, havucun nasıl cezeryeye dönüştüğünü saniye saniye izliyor. Son zamanlarda vazgeçilemeyen tatlardan biri olan Tantuni yemeğinin tarihçesi ve nasıl yapıldığı bu hafta Maceracı’da anlatılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder